25-03-2020

Coronavirus treft sportclubs in portemonnee – UPDATE

Door de sluiting van onder andere horeca en vliegvelden worden veel sectoren financieel hard getroffen. Inmiddels wordt meer en meer duidelijk dat dat ook sportclubs financieel veel schade zullen leiden. ,,Gezondheid gaat boven alles, maar dat vereniging dit in hun portemonnee gaan merken staat buiten kijf”, stelde SWS-directeur Dick Zeegers vorige week al in een nieuwsbericht.

Aanscherping maatregelen

Op maandag 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Ondanks dat de sluiting voor sportverenigingen vooralsnog geldt tot en met 6 april 2020 houdt nagenoeg niemand er rekening mee dat deze sluiting dan wordt opgeheven. Dit vooral vanwege het verbod op evenementen en bijeenkomsten dat inmiddels geldt tot 1 juni 2020.

Schade

,,Inmiddels moeten we de omvang van deze schade voor de breedtesport al bijstellen. De KNLTB heeft besloten om de tenniscompetitie uit te stellen tot 1 mei 2020. Hierdoor komen veel, financieel lucratieve, toernooien voor verenigingen te vervallen”, denkt Zeegers. “Per week dat de sportcomplexen dicht zijn zal de financiële schade verder oplopen. Als voor alle sportclubs geldt dat de deuren tot 1 juni 2020 gesloten moeten blijven loopt de financiële schade al snel richting de 300 miljoen euro.”

Hulp

Dat de banken met de MBKB regeling komen is goed nieuws voor de sportsector. “Daarnaast willen wij er bij de overheid op aandringen dat andere goedkope leningen of subsidies voor sportclubs noodzakelijk zullen zijn om te overleven”, aldus Zeegers.

Deel dit bericht