ING nieuwe bankpartner SWS

15-12-2017

SWS heeft in december 2017 een overeenkomst gesloten met ING Bank. Door bij financieringsaanvragen samen op te trekken met SWS verwacht de bank meer voetbalverenigingen in Nederland te kunnen helpen. Voor SWS betekent de samenwerking dat de financieringsmogelijkheden voor voetbalclubs waar een borgstelling aan is toegekend verder worden uitgebreid.

Bankpartners SWS

Een sportorganisatie die een borgstelling aanvraagt bij SWS is vrij in de keuze voor een kredietverstrekker. Een borgstelling kan worden verstrekt aan iedere in Nederland werkende en door De Nederlandse Bank erkende financiële instelling, die een vergunning bezit om financieringen te verstrekken. In de praktijk ziet SWS dat de borgstellingen vrijwel alleen aan banken waar een arrangementsovereenkomst mee is gesloten worden afgeven. Naast ING zijn dit ABN AMRO, Rabobank en Triodos Bank. SWS-directeur Dick Zeegers is blij met de samenwerking met een vierde bankpartner. ,,Voor voetbalverenigingen in Nederland is het goed dat deze ook bij ING kunnen profiteren van de samenwerking met SWS waar het gaat om bankleningen voor investeringen in de accommodatie. Als SWS zien we de laatste jaren een forse toename van het aantal borgstellingen dat wordt verstrekt. Daardoor zie ik ook volop ruimte voor ING.”

Sponsor van ‘Het Voetbal’

ING staat in de Nederlandse sportwereld de laatste jaren vooral bekend als ‘de Hoofdsponsor van het Nederlands voetbal’. Naast de sponsoring van de Nationale teams hebben ook veel amateurvoetbalclubs een sponsorrelatie met ING. Door samenwerking met SWS wil de bank de voetbalverenigingen in Nederland meer mogelijkheden bieden om een financiering te kunnen krijgen.

Deel dit bericht