01-07-2022

Lucas Bolsius nieuwe voorzitter van SWS

Per 1 juli 2022 zal Lucas Bolsius als voorzitter van het bestuur van Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) gaan fungeren. Bolsius, die actief is als burgemeester van de gemeente Amersfoort, wordt de opvolger van Karin van Bijsterveld die statutair moet aftreden vanwege het einde van haar bestuurstermijn.

VSG

Lucas Bolsius is geboren in Den Haag en studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2002 werd hij wethouder van onder meer Sport en Economie in Rotterdam, waar hij tot 2010 actief was. In 2010 werd hij voorgedragen als burgemeester van Amersfoort. Een functie die hij nog steeds bekleedt. In de sportwereld is Bolsius vooral bekend als voorzitter van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

 

 

 

Ontwikkeling SWS

Bolsius bezit over een schat aan ervaring in overheidsland en is zelf fervent liefhebber van sport. ,,Ik heb vier kinderen waarvan er drie op hoog niveau de schaatssport beoefenen. Daarnaast heeft sport altijd mijn aandacht gehad. Met mijn bancaire ervaring als oud commissaris van de BNG en mijn netwerk binnen gemeenten wil ik SWS als voorzitter graag helpen verder te ontwikkelen. Binnen de voorwaarden van SWS moet het voor sportorganisaties zo makkelijk mogelijk zijn om aan een passende financiering te komen.”

 

Sprong Voorwaarts

Karin van Bijsterveld zwaait na een bestuursperiode van acht jaar af als voorzitter. ,,De functie van voorzitter van SWS heb ik met heel veel plezier bekleed. De organisatie heeft de afgelopen jaren een mooie ‘sprong voorwaarts’ gezet. SWS is in mijn bestuursperiode gegroeid van 80 toekenningen in 2014 naar liefst 179 in 2021. Ik ga er vanuit dat dit een mooie basis is, waarop de huidige organisatie kan voortborduren. De sport kan hierdoor blijvend profiteren van het Waarborgfonds.”

Deel dit bericht