12-03-2019

Lucas Bolsius verkozen in bestuur SWS

Per 1 januari 2019 maakt Lucas Bolsius deel uit van het bestuur van SWS. Bolsius, die actief is als burgemeester van de gemeente Amersfoort, is de opvolger van Roel Robbertsen die na zeven jaar het bestuur van het Waarborgfonds heeft verlaten.

VSG

Lucas Bolsius is geboren in Den Haag en studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2002 werd hij wethouder in Rotterdam, waar hij tot 2010 actief was. In 2010 werd hij voorgedragen als burgemeester van Amersfoort. Een functie die hij nog steeds bekleedt. In de sportwereld is Bolsius vooral bekend als voorzitter van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

"Binnen de voorwaarden van SWS moet het voor sportverenigingen zo makkelijk mogelijk zijn om aan een passende financiering te komen.”

Ontwikkeling SWS

Bolsius bezit over een schat aan ervaring in overheidsland en is zelf fervent liefhebber van sport. ,,Ik heb vier kinderen waarvan er drie op hoog niveau shorttrack beoefenen. Daarnaast heeft sport altijd mijn aandacht gehad. Met mijn bancaire ervaring als oud toezichthouder van de BNG en mijn netwerk binnen gemeenten wil ik SWS graag helpen verder te ontwikkelen. Binnen de voorwaarden van SWS moet het voor sportverenigingen zo makkelijk mogelijk zijn om aan een passende financiering te komen.”

Aanwinst

SWS-voorzitter Karin van Bijsterveld is content met de benoeming en is van mening dat Bolsius een aanwinst is voor het bestuur. ,,Lucas past als voorzitter van de VSG, zijn ervaring in de publieke sector en zijn bestuurlijke capaciteiten perfect in het profiel dat we hadden opgesteld. We zijn daarom heel blij dat hij als bestuurder van SWS wil opereren.”

Deel dit bericht