18-12-2019

Maarten van Bottenburg vanaf 2020 in bestuur SWS

Vanaf 1 januari 2020 zal Maarten van Bottenburg deel uit maken van het bestuur van SWS. Van Bottenburg wordt de opvolger van George de Jong die als bestuurslid eind 2019 de maximale zittingstermijn van acht jaar heeft bereikt.

Hoogleraar

Van Bottenburg is hoogleraar bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht (USBO). Voor zijn benoeming tot hoogleraar was hij van 2004 tot 2009 bijzonder hoogleraar Sportontwikkeling aan de USBO en lector Sportbusiness aan de Fontys Economische Hogeschool in Tilburg en maakte hij deel uit van de directie van het Mulier Institiuut. Van dit instituut is hij één van de grondleggers.

Bestuursprofiel

SWS-voorzitter Karin van Bijsterveld is blij met de benoeming van Van Bottenburg in het bestuur van SWS. ,,Maarten heeft als wetenschapper zijn sporen in de sport ruimschoots verdiend. In het door SWS opgestelde profiel past hij prima. We zijn daarom heel blij dat hij als bestuurder van SWS wil opereren.”

SWS

Zelf ziet Van Bottenburg SWS als belangrijke schakel in het traject voor sportorganisaties om bancair te kunnen lenen. ,,Financiering is een essentieel onderdeel om onze sportinfrastructuur op peil te houden. Daarnaast denk ik dat SWS zich verder kan ontwikkelen door de beschikbare data beter te benutten. Ik zet me graag in om daar een bijdrage aan te leveren.”

Deel dit bericht