Marieke van der Plas nieuw bestuurslid SWS

15-01-2018

Per 1 januari 2018 zal Marieke van der Plas (41) actief zijn in het bestuur van SWS. Van der Plas, die in september 2017 benoemd is als directeur van de KNGU, wordt de opvolgster van Marieke van Doorn die na acht jaar het bestuur van het Waarborgfonds gaat verlaten.

Plezier en veilig sporten

Marieke van der Plas is opgegroeid in Katwijk en studeerde Pedagogische Wetenschappen. Nadat ze zeven jaar bij het CAOP heeft gewerkt is ze onlangs aangetreden als directeur bij de KNGU. Dat Van der Plas ‘in de sport’ terecht is gekomen is geen toeval:,,Van jongs af aan ben ik fanatiek sporter in de gymsport, daarna tennis en nu wielrennen. Ik vind het fantastisch in de sportsector te werken en ervoor te zorgen dat jong en oud met plezier en veilig kan sporten,” aldus Van der Plas.

Dienstverlening SWS verbeteren

Van der Plas lijkt het een uitdaging om de dienstverlening van SWS de komende jaren te verbeteren. ,,SWS is een fonds dat een cruciale rol heeft voor veel sportverenigingen die willen investeren in hun accommodatie. De vraag van leden omtrent accommodaties is ‘volop in beweging’. Persoonlijk lever ik graag een bijdrage om de dienstverlening van SWS af te stemmen op de veranderende vraag.”

SWS-voorzitter Karin van Bijsterveld denkt dat Van der Plas een uitstekende aanwinst is voor het bestuur. ,,Gezien de rol van Marieke als directeur van een grote sportbond en haar capaciteiten hebben we haar graag in het bestuur van SWS. Daarnaast is ze zeer complementair ten opzichte van onze andere bestuurders. Marieke van Doorn zijn we als SWS zeer dankbaar voor de rol die ze acht jaar binnen het bestuur heeft vervult”.

Deel dit bericht