19-09-2023

Vacature: Algemeen bestuurslid/lid Financiële Commissie

Stichting Waarborgfonds Sport

Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is een onafhankelijke stichting, opgericht in 1980 door het Ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto.Het belangrijkste doel van SWS is sportorganisaties te helpen bij het realiseren van (duurzame) investeringen die de kwaliteit van de sportaccommodaties verbeteren. SWS beoordeelt de financiële haalbaarheid van de investeringsplannen en kan een borgstelling verstrekken wanneer een bancaire lening nodig is om deze te realiseren. Dit meestal in samenwerking met de betreffende gemeente waar de sportorganisatie gevestigd is. Sinds haar oprichting heeft SWS ruim 3.000 borgstellingen verstrekt waardoor er voor meer dan 1 miljard euro door sportorganisaties geïnvesteerd kon worden. De laatste jaren is het aantal toegekende borgstellingen opgelopen tot maar liefst 180 per jaar.

SWS wordt op dit moment geleid door een 5-koppig bestuur en heeft voor de uitvoering van de werkzaamheden 7 personeelsleden in dienst. SWS is met ingang van 1 maart 2024 op zoek naar een

Algemeen bestuurslid/ lid Financiële commissie

Governance

Het (onbezoldigde) bestuur van SWS bestaat uit 5 tot 7 personen. De samenstelling van het bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris/penningmeester en algemene bestuursleden. Vanuit het bestuur wordt een Financiële Commissie gevormd die zich bezighoudt met financiële vraagstukken en het jaarverslag. Het bestuur vertegenwoordigt de stichting, bepaalt ‘de koers’ van SWS en stelt het beleidsplan voor de komende jaren vast. Het bestuur werkt volgens de principes van de ‘Code Goed Sportbestuur’.

We zijn ons ervan bewust dat ons bestuur nog diverser kan zijn. En dat een divers bestuur de enige manier is om de werkzaamheden vanuit een breed perspectief te bekijken. Daarom roepen we in het bijzonder vrouwen én mensen met een bi-culturele achtergrond op om te solliciteren naar deze functie.

Functie-eisen

Voor de functie van ‘Algemeen bestuurslid/lid Financiële Commissie’ zoeken wij iemand die:

-beschikt over een sterk financieel profiel;
-beschikt over aantoonbare bestuurlijke kwaliteiten op academisch werk- en denkniveau;
-ervaring en affiniteit heeft met de (breedte-)sportsector;
-uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden heeft.

Meer informatie over onze organisatie is te vinden op www.sws.nl.

Uw reactie in de vorm van een digitale brief met CV wil de directeur van SWS, de heer Dick Zeegers, graag uiterlijk 1 november a.s. ontvangen op d.zeegers@sws.nl. Voor eventuele vragen kunt u ook telefonisch contact met hem opnemen (06-48755898).

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Uw persoonsgegevens worden uiterlijk zes maanden na het einde van de sollicitatieprocedure verwijderd.

Deel dit bericht