27-11-2018

Welke club wordt de meest duurzame sportclub van Nederland?

SWS is de laatste jaren veelvuldig betrokken geweest bij financiering van duurzame investeringen. Mede door de subsidieregeling Bouw en onderhoud Sportaccommodatie (BOSA) verwacht SWS ook de komende jaren veel investeringen in duurzame maatregelen door sportorganisaties. Om andere clubs te inspireren duurzame maatregelen te treffen werkt SWS mee aan een verkiezing om de duurzaamste club van 2018 te vinden.

Sportief Opgewekt organiseert in samenwerking met Triodos Bank, Stichting Waarborgfonds Sport, Duurzaam Verenigen en Sportservice Noord-Brabant, de Duurzame Clubverkiezing 2018.

Sportclubs in Nederland zetten, bijvoorbeeld met zonnepanelen, ledverlichting en het scheiden van afval, stappen in hun verduurzaming. Door de beste initiatieven in het zonnetje te zetten, inspireren sportclubs in Nederland elkaar. Zo helpen clubs zowel het verenigingsleven, als dat zij bijdragen aan een beter milieu.

De club met de meeste stemmen wordt vervolgens uitgeroepen tot Duurzame Club 2018.

Geldprijs 7500 euro

Deelnemende clubs maken kans op een hoofdprijs van 7500 euro. De jury zal ook een aanmoedigingsprijs uitreiken aan de club met het meest veelbelovende initiatief. Voor de hoofd- en aanmoedigingsprijs komt iedere sportclub in Nederland in aanmerking. De jury selecteert de winnaar van de aanmoedigingsprijs en daarnaast tien clubs die kans maken op de hoofdprijs. De club met de meeste stemmen wordt vervolgens uitgeroepen tot Duurzame Club 2018.

Aanmelden

Via de website kunnen sportclubs een profiel invullen en laten zien welke initiatieven er zijn in de vier categorie├źn: energie, afval, kantine en inkoop.

 

Deel dit bericht