De Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is op 8 november 1980 opgericht door onder andere De Lotto (Stichting de Nationale Sporttotalisator). De Lotto heeft voor het verstrekken van borgstellingen een startkapitaal van € 4,5 miljoen beschikbaar gesteld. Vanaf de oprichting heeft De Lotto de SWS op uitstekende wijze ondersteund door diverse faciliteiten zoals huisvesting ter beschikking te stellen.

De Lotto bestaat sinds 1961. Met de merken Lotto, Toto, Lucky Day en Krasloten investeert De Lotto in de maatschappij. Jaarlijks doneert De Lotto ruim 80 miljoen euro aan instellingen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In de afgelopen jaren is dit bedrag opgelopen tot meer dan € 1,8 miljard.

De lotto is partner in sport van het NOC*NSF en ondersteunt en faciliteert de ambitie om na te streven dat ons land structureel een plaats inneemt bij de eerste tien landen van de internationale sportwereld. Van het geld dat De Lotto inzamelt met haar verschillende kansspelen gaat ongeveer 3/4 naar NOC*NSF. De ruim 74 aangesloten landelijke sportbonden die samen ongeveer 25.000 verenigingen met ruim 5 miljoen sporters vertegenwoordigen, profiteren daarvan. Daarnaast biedt De Lotto sportverenigingen de mogelijkheid om de clubkas te spekken door zelf Lotto-abonnees te werven.

alle partners