Project: Nieuwe accommodatie voor Schiet Sport Vereniging De Vrijheid

categorie: Overige sporten

  • Sport Schietsport
  • Aanleiding bouw Verplaatsing in verband met wijziging bestemmingsplan
  • Aantal leden 91
  • Investeringssom 670.000 euro
  • Geleend bedrag 75.000 euro
  • Gemeente Barendrecht
  • Website http://www.devrijheidbarendrecht.nl/

Omschrijving

De in 1964 Schiet Sport Vereniging de vrijheid is een vereniging afkomstig uit Barendrecht, onder de rook van Rotterdam. De leden van de vereniging beoefenden hun sport in een eigen hal. De gemeente wilde echter op deze locatie een nieuwe woonwijk plaatsen en zag in deze wijk geen plek voor de schietsportvereniging. De vereniging heeft ingestemd met de verplaatsing naar een andere locatie in een andere wijk van Barendrecht. Uiteraard zijn er bij de verplaatsing van een schiethal een aantal zaken waar op gelet dient te worden. Om te beginnen dient de hal veilig te zijn, maar ook qua isolatie dient er een heleboel te gebeuren.
In de hal zijn een aantal 10/12-meterbanen en een aantal 25-meterbanen geplaatst waar met klein kaliber geweer en lucht geweer op geschoten kan worden. De 25-meterbanen kunnen tevens gebruikt worden voor de beoefening van het handboogschieten.

Om deze verbouwing te realiseren heeft de gemeente de vereniging geholpen met de verhuizing en daar een bijdrage gegeven voor het vertrek van de oude locatie en de bouw van de nieuwe locatie. Bij elkaar kwamen deze bijdragen uit op een bedrag van € 500.000,-. De vereniging zelf heeft ook zelf geïnvesteerd en wel voor een bedrag van € 95.000,-. Dit is voor een vereniging met 91 leden een aanzienlijke bedrag. Een duidelijk teken dat het loont om voorafgaand aan een investering eerst goed te sparen.
Er is nu een mooie schiethal gerealiseerd waar de vereniging zeker weer 30 jaar in vooruit kan!