Project: Op duurzame wijze sportbeoefening mogelijk maken in nieuwe accommodatie

categorie: Duurzaam

  • Sport Turnen, dans, judo en beweeglessen
  • Aanleiding bouw het mogelijk maken van duurzame sportbeoefening naar de wensen en eisen van deze tijd
  • Aantal leden 630 turn- en dansleden, 170 judoka's, 200 GALM-deelnemers
  • Investeringssom 1.114.000 euro hal en 113.059 euro toestellen
  • Geleend bedrag 402.500 euro
  • Gemeente Heusden
  • Website https://www.facebook.com/stichtingsportaccommodatiedillenburg

Omschrijving

Stichting Sportaccommodatie Dillenburg is op 10 juli 2014 opgericht met als doel om op een duurzame wijze sportbeoefening mogelijk te maken. De hoofdgebruikers van de nieuwe trainingshal zijn turn- en dansvereniging SHJ, judoclub Drunen en Fysiotherapie Van Bommel. Maar ook voor andere sport- en beweegaanbieders, zorg- en welzijnsaanbieders en/of particulieren is het mogelijk om ruimte te komen huren in de nieuwe trainingshal, welke bestaat uit een dojo (183 m2), bewegen op muziekzaal(187 m2), een turnzaal met vaste turnopstelling (502 m2) en een recreatiezaal (146 m2). Op 14 mei 2016 is de naam van de nieuwe trainingshal onthuld: Inmotion.

Bij zowel SHJ als de judoclub bestond er de wens voor een eigen trainingsaccommodatie. Daar waar beide verenigingen in het verleden op diverse locaties in de gemeente hun sport beoefenden, zijn de krachten in de nieuwe trainingshal gebundeld. Op deze manier sluiten de sportvoorzieningen voor de leden van de verenigingen weer aan bij de wensen en eisen van deze tijd.

Ook levert het de trainers en docenten tijdefficiƫntie en veiligheid in hun lessen op, doordat de turn- en gymnastiektoestellen en dojomatten niet meer iedere les dienen te worden op- en afgebouwd Ʃn de toestellen en matten nu minder slijten.

Tot slot kunnen ook de ambities op het gebied van uitbreiding ledenaantal en beweegaanbod gerealiseerd worden.

Fysiotherapie Van Bommel sloot aan als derde hoofdgebruiker in de nieuwe trainingshal. Enerzijds om leden van SHJ en judoclub Drunen te kunnen begeleiden in hun sportbeoefening en te helpen bij blessurepreventie, anderzijds om bestaande klanten te kunnen behandelen in een sportieve omgeving, die uitnodigt om in beweging te komen en te blijven.