Project: Sonkei Budo Meppel bundelt krachten met partners in nieuwe accommodatie

categorie: Overige sporten

  • Sport Judo en jiu jitsu
  • Aanleiding bouw Mogelijkheden van oude accommodatie belemmerde stichting om goede invulling te kunnen geven aan sportaanbod
  • Aantal leden circa 200
  • Investeringssom 450.000 euro
  • Geleend bedrag 450.000 euro
  • Gemeente Meppel
  • Website http://sonkei.nl/

Omschrijving

De stichting Sonkei Budo Meppel is ruim 5 jaar geleden opgericht en is de judo en jiu jitsu activiteit in Meppel. Sonkei is er voor iedereen: Jongens en meisjes, mannen en vrouwen, van jong tot oud! Sonkei betekent respect. Op sportpark Koedijkslanden in Meppel heeft de Stichting een eigen accommodatie opgezet en biedt daar nu samen met partners een breed sportpakket aan. In het pand zijn de krachten gebundeld. Naast de Budo-sporten is er ook sportaanbod met  een moderne Milon-cirkel. Tevens worden er door een samenwerking met een fysiotherapie centrum beweegcursussen aan doelgroepen in het moderne nieuwe pand gegeven.

Voorheen werd er door de club getraind op een locatie binnen een ander sportcentrum. Nu kan er met het eigen pand verder gewerkt worden aan een eigen identiteit en kan de sportschool weer groeien. De club wil graag midden in de samenleving staan en de samenleving helpen. Sonkei is een schoolactieve club, vele schooljudoprojecten profileerden de club in de begin jaren. Uiteraard beidt Sonkei ook G-judo, de nieuwe faciliteiten maken uitbreiding van deze doelgroep ook mogelijk. Sonkei telt ongeveer 200 leden.

De accommodatie bestaat uit een grote dojo, een algemene ontvangstruimte, fitnessruimte, 2 kleedruimtes, een mindervalidentoilet, een technische ruimte, een opbergruimte en een fysiotherapie ruimte.  In het pand is free wifi beschikbaar.

Het gebouw is gebouwd door bouwbedrijf Dons en troost uit Staphorst. Keur Vastgoed uit Meppel is door Sonkei ingezet als bouwbegeleider.