Project: Tennisclub Etten schaft nieuwe LED verlichtingsinstallatie aan

categorie: Duurzaam

  • Sport Tennis
  • Aanleiding bouw Duurzaamheid; aansluiting bij kernwaarden club: Gravel, groen en gastvrij.
  • Aantal leden 750
  • Investeringssom 73.000 euro
  • Geleend bedrag 70.000 euro
  • Gemeente Etten-Leur
  • Website http://www.tcetten.nl/

Omschrijving

Lekker opladen in de bosrijke buitenlucht met je vrienden tennissen op gravel en napraten in ‘buitenhuis’ de Koekoek. Tennisclub Etten brengt levensgenieters, ondernemers en vrijwilligers samen. Duurzame LED-verlichting van de banen sluiten naadloos aan op de kernwaarden van deze tennisclub: gravel, groen en gastvrij. Energie is de motor van de club kun je wel zeggen.

TC Etten wil ook graag met vele partijen duurzaam samenwerken: verenigingen, Gemeente Etten-Leur, bedrijven en uiteraard dit alles voor de leden.

De aanschaf van een nieuwe LED verlichtingsinstallatie was een doel in 2016, dankzij de steun van SWS, het ministerie en de Triodos bank heeft de vereniging dit in een sneltreinvaart gerealiseerd!

Duurzaamheid zit ook in gezamenlijk inkopen van eten en drinken met bijzondere samenwerking tussen 4 lokale sportclubs (DSE, Internos, Vijfhuizen en Tennisclub Etten). Zo smaakt een bourgondisch biertje volgens de vereniging toch net wat lekkerder.

Licht! Tijdens de heropening van Tennisclub Etten 1 april 2016 werd het duurzamere LED-licht aangedaan door Wethouder Ron Dujardin en de voorzitter Kees Konings maakten het officieel via een ‘druk op de app’.

Na deze succesvolle eerste trede gaat de vereniging verder op onderzoek uit naar verdere verduurzaming zoals zonnepanelen en beregening. Het gaat ook om de bewustwording en het past bij de leden van deze club. Binnenkort kan ieder lid via zijn app op zijn eigen telefoon de lichten aan en uit zetten. “De club is van ons allemaal”, aldus het verenigingsbestuur. “Als je thuis de deur uitgaat doe je de verwarming toch ook tikje lager?”

In het eerste jaar is al een besparing van 30% op de energiekosten gerealiseerd, dat is een mooie bijkomstigheid. In 2017 zal het systeem nog effectiever worden gebruikt, middels een app op de telefoon of een tablet in het paviljoen. Bij aanvang wedstrijd licht aan en klaar en licht uit, geen onnodig verbruik van energie bij Tennisclub Etten. “Wij zijn met zijn allen klaar voor een meer duurzame samenleving en wij dragen daar graag aan bij!”