Project: Topkwaliteit kunstgras voor RKVV Sint-Michielsgestel

categorie: Voetbal

  • Sport Voetbal
  • Aanleiding bouw Beter speelveld en op lange termijn besparing op onderhoud
  • Aantal leden 600
  • Investeringssom 380.000 euro
  • Geleend bedrag 340.000 euro
  • Gemeente Sint-Michielsgestel
  • Website http://www.rkvvsmg.nl/

Omschrijving

RKVV Sint-Michielsgestel heeft in samenwerking met Stichting Sportpark Zegenwerp in 2014 een kunstgrasveld gerealiseerd. De natuurgras voetbalvelden werden te intensief gebruikt waardoor er na enkele maanden niet meer op gras gevoetbald kon worden door de circa 600 leden. In samenwerking met de gemeente Sint-Michielsgestel is vervolgens besloten om een kunstgrasveld te realiseren, waardoor de andere velden minder intensief gebruikt hoeven te worden en de onderhoudskosten aanzienlijk afnemen.

Na het besluit dat er een kunstgrasveld zou komen was de locatie van het kunstgrasveld een ‘hot item’ binnen de vereniging. In beginsel waren veel mensen tegen het aanleggen van het kunstgras op de locatie van het hoofdveld. Ondanks enkele bedenkingen maar met inspraak van de leden is vervolgens besloten om het kunstgras toch op het hoofdveld te realiseren. Nu is iedereen het erover eens dat het een juiste beslissing is geweest. Het sportpark is enorm vooruit gegaan en de gebruiksvriendelijkheid “voor jong en oud” komt nu optimaal tot zijn recht.

Het kunstgrasveld had nooit gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet van de vele vrijwilligers, waardoor de kosten aanzienlijk zijn gedrukt. Een prachtige prestatie waar iedereen binnen en buiten de club trots op mag zijn.

Naast de RKVV Sint-Michielsgestel wordt het kunstgrasveld, door de stichting, verhuurt aan andere verenigingen, stichtingen, scholen en bedrijven. Daarbij wordt intensief samengewerkt met het naastgelegen zwembad “zegenwerp”, golfclub “de dommel”, groepsaccommodatie “zonnewende” en conferentiecentrum “de ruwenberg”.