Project: Uitbreiding en renovatie velden MHC HOCO

categorie: Hockey

  • Sport Hockey
  • Aanleiding bouw Behoefte aan uitbreiding door groeiend ledenaantal
  • Aantal leden circa 1.100 leden
  • Investeringssom 500.000 euro
  • Geleend bedrag 325.000 euro
  • Gemeente Oisterwijk
  • Website https://www.mhchoco.nl/site/Default.asp

Omschrijving

 

MHC HOCO is in zijn 80 jarige bestaan niet eerder zo gegroeid als de laatste 5 jaar. Met ruim 1100 leden is het veruit de grootste vereniging in Oisterwijk. Een hockeyvereniging waar zowel op prestatief als recreatief gebied veel plezier aan hockey wordt beleefd.

HOCO is een hechte, open hockeyvereniging waar hockey voor een brede doelgroep toegankelijk is gemaakt. De kernwaarden – sportiviteit en respect, gezelligheid en plezier, betrokkenheid bij de club en omgeving, staan centraal, zodat iedereen kan genieten van de hockeysport in brede zin. Passie voor hockey is het motto van MHC HOCO.

Door de groei van de laatste 5 jaar maakt HOCO op sportief, maar ook op prestatief, niveau een goede ontwikkeling door. Mede hierdoor is de behoefte ontstaan aan uitbreiding en ‘upgrading’ van de accommodatie. De uitbreiding in de vorm van een nieuw vierde veld en de ‘upgrading’ door de ombouw van een zand ingestrooid veld tot een waterveld.

Door inspanning van leden, vrijwilligers, sponsoren, de gemeente Oisterwijk, ABN AMRO en SWS zijn de middelen bij elkaar gebracht om dit alles te realiseren.

Volgens voorzitter Ron Zwart: “We hebben hier laten zien waar een vereniging voor staat. Door veel zelfwerkzaamheid, goed overleg met gemeente, alle instanties en een fantastische werkgroep vanuit de club is er een resultaat weggezet waar we super trots op zijn. Waarbij voor het bestuur voorop stond dat we als club financieel gezond moeten blijven. Door dit project zelfstandig te draaien hebben we een voorbeeldfunctie gekregen voor sportend Oisterwijk. We hopen ook andere besturen hiermee te enthousiasmeren om de schouders onder een gezond sportklimaat voor Oisterwijk te zetten.”