05-01-2022

Leningen tot en met 100.000 euro kan SWS volledig borgen

Met ingang van 1 januari 2022 heeft SWS haar toekenningsvoorwaarden en aanvraagprocedure aangepast. Dit houdt in dat bancaire leningen tot en met 100.000 euro nu volledig door SWS kunnen worden geborgd. Deze grens lag in de voorgaande jaren nog bij 75.000 euro. Een borgstelling van de gemeente is tot dit leningsbedrag niet nodig.

Sinds 2019 heeft SWS de mogelijkheid om bancaire leningen (óf gemeentelijke leningen) te borgen zonder dat een aanvullende borgstelling van de betreffende gemeente benodigd is. Het financieringstraject dat sportorganisaties moeten doorlopen kon daarmee worden versneld.
Gelet op de positieve reacties die SWS van verschillende stakeholders heeft ontvangen op deze aanpak, is besloten om met ingang van 1 januari 2022 de grens op te hogen naar 100.000 euro.
In onderstaand stroomschema wordt weergegeven in welke situaties in principe geen borgstelling van de gemeente benodigd is. SWS kan, in specifieke situaties besluiten om hiervan af te wijken. Bij twijfel kunt u uiteraard de adviseur in uw regio  raadplegen.

Deel dit bericht