25-03-2020

SWS viert 40 jarig bestaan met symposium

Op maandag 2 maart 2020 vierde SWS haar 40 jarig bestaan met een symposium bij SV Kampong in Utrecht. Veel vertegenwoordigers uit de sport, van gemeenten en banken waren hierbij aanwezig. Er werd niet alleen terug gekeken op de behaalde resultaten en successen, maar vooral werd er een blik geworpen op de toekomst van de sport in het algemeen en de rol van SWS in het bijzonder.

SWS-directeur Dick Zeegers vertelde niet alleen over de historie van SWS en de rol die het fonds heeft in het financieringstraject van sportclubs, maar ook sprak hij over de uitdagingen die de stichting de komende jaren staan te wachten.
Aansluitend vroeg Karin van Bijsterveld, voorzitter van SWS, de zaal om antwoord te geven op een aantal stellingen waarvan de uitslagen werden besproken met Anneke van Zanen-Nieberg (NOC*NSF) en Annelies Pleyte (VWS). Zowel de aanwezigen in de zaal én Van Zanen-Nieberg en Pleyte benadrukten de belangrijke rol die SWS in de financiering van de breedtesport heeft.

Maarten van Bottenburg (Universiteit Utrecht), sinds 1 januari 2020 actief binnen het bestuur van SWS, boeide de zaal vervolgens met een betoog over onder meer de vereniging als instituut en de waarde én afbrokkeling van instituten.

Als afsluiter van de middag vertelde Arjen van Ree als bestuurslid van de stichting huisvesting Kampong hoe zij als club het traject van het maken van plannen tot de realisering er van hebben doorlopen en welke rol de financiering hierbij had.

SWS wil alle sprekers en belangstellenden bedanken voor hun komst en gaat er van uit dat de stichting ook de komende 40 jaar een voorname rol in de financiering van sportaccommodaties zal vervullen.

Deel dit bericht