Project: Beachvolleybal in stadspark Tilburg

categorie: Overige sporten

  • Sport Beachvolleybal
  • Aanleiding bouw Verhuizing naar Spoorpark
  • Aantal leden huidig 135 leden, doel 250 leden
  • Investeringssom 158.000 euro
  • Geleend bedrag 30.000 euro
  • Gemeente Tilburg
  • Website https://www.beachtilburg.nl/

Omschrijving

Beach Tilburg realiseert een prachtige beachvolleybal-locatie op een bijzondere locatie: het Spoorpark in het centrum van Tilburg. Dit unieke stadspark is het grootste burgerinitiatief van Nederland en wordt een belangrijke publiekstrekker van de stad en regio. Beach Tilburg heeft als initiatiefnemer mede aan de basis gestaan van de ontwikkeling ervan.

Beach Tilburg is sinds begin 2018 een zelfstandige vereniging. Hiervoor was de club een onderdeel van Were-Di een grote omnivereniging in Tilburg, maar daar kon de club zijn  ambities niet realiseren. Gelukkig was de gemeente bereid de overgang financieel (deels) te ondersteunen.
Vanaf nu heeft de club 7 volwaardige beachvolleybalvelden met LED-veldverlichting. Het complex is geschikt te maken voor (inter)nationale evenementen. En naast beachvolleybal is de locatie geschikt voor diverse andere beachsporten: beachtennis, voetvolley, beachkorfbal, – handbal, -hockey.

Uniek aan de plannen is de samenwerking met BeweegR, een vernieuwend initiatief op het gebied van bewegen en gezondheid. Fysiotherapeuten en trainers geven professionele begeleiding en advies bij sport, training, lifestyle, bedrijfssport. Er zijn diverse programma’s met sport en spel, bootcamp, obstacle run training, (sport)fysiotherapie.

De vereniging groeit, na enige terugval, inmiddels weer gestaag naar het beoogde ledental van 250 leden. Alleen al door de unieke locatie verwacht de club een flinke aanloop van leden en deelname van teams aan toernooien. In het verleden heeft de club diverse talenten en topsporters voortgebracht. Die historie wil Beach Tilburg weer laten herleven.

Voorzitter Bart Spijkers hierover: “we gaan ons de komende jaren onderscheiden met een gedegen jeugdopleiding en een gezellige community rond gezondheidsontwikkeling. Vanaf volgend  jaar gaan we zeker ook weer topsportevenementen neerzetten. Het wordt gewoon de toffe plek waar we al een paar jaar van dromen.”
“De afgelopen maanden is met inzet van veel vrijwilligers keihard gewerkt om ook ons tijdelijke strandpaviljoen op te bouwen. Resultaat is dat 14 mei de eerste wedstrijden van onze gezellige interne competitie zijn. Verder lanceren we een nieuwe huisstijl en logo.”
“Om onze ambities waar te maken verbinden we bedrijven aan onze vereniging. Prognose is minimaal 10.000 euro per jaar” aldus Spijkers.