Project: Prachtig clubhuis voor Golfclub Landgoed Coudewater

categorie: Overige sporten

  • Sport Golf
  • Aanleiding bouw Verhuisplicht
  • Aantal leden 690 leden (circa 1.100 gebruikers)
  • Investeringssom 2.250.000 euro
  • Geleend bedrag 1.420.000 euro
  • Gemeente 's-Hertogenbosch
  • Website https://www.glc2020.nl/

Omschrijving

De golfclub is in 1992 opgericht als Golfclub Rosmalen. Ontstaan vanuit de Mixed Hockeyclub Rosmalen is gestart met een 6 holes par-3 baan op en rond de hockeyvelden op Sportpark Maliskamp. Het clubhuis van MHC werd ook clubhuis van de golfers. In 1996 is het aantal holes uitgebreid naar 9.
In 2003 is een eigen clubhuis gerealiseerd. Daarnaast werden 2 nieuwe holes aangelegd omdat op het eigenlijke sportpark enkele holes moesten worden opgeofferd. Omdat op termijn alle holes naast de hockeyvelden zouden moeten wijken voor nieuw kunstgras werden gesprekken gestart met de Gemeente ’s-Hertogenbosch en met GGZ Oost Brabant om de golfbaan te verhuizen naar een locatie aan de Peter de Gorterstraat in Rosmalen. Een nieuwe impuls aan de gesprekken in 2007 leidde toen wel tot resultaat. In 2010 verhuisde Golfclub Rosmalen naar de terreinen van GGZ Oost Brabant. In een gebouw van GGZ Oost Brabant werd door inzet van een grote groep vrijwilligers een mooi clubhuis ingericht.
Direct vanaf 2010 is met GGZ Oost Brabant en veel overheidsinstanties overleg gevoerd over een alternatief voor de tijdelijke golfbaan. In 2019 werd eindelijk een gedegen plan aan de leden voorgelegd en goedgekeurd. In december 2019 begon de aanleg van een nieuwe golfbaan naast de toen bestaande golfbaan. In september 2020 zijn 7 nieuwe holes opgeleverd en in gebruik genomen. De resterende 2 holes zijn aangelegd op de “oude” kleine baan en in juli 2021 in gebruik genomen. Parallel aan de aanleg van deze holes werd een nieuw clubhuis gebouwd, dat ook in juli 2021 in gebruik is genomen. Vanaf dat moment ligt er een mooie par-70 golfbaan met alle bijbehorende oefenfaciliteiten en een prachtig clubhuis.
GLC was, is en blijft een vereniging die drijft op leden. Dat blijkt onder meer uit een grote groep vrijwilligers die de vereniging draaiende houdt. De missie van de vereniging is: een vereniging zijn voor en door de leden. Ze biedt alle mogelijkheden om dicht bij huis op betaalbare wijze met veel plezier de golfsport te beoefenen.
Het ledental is nu beperkt tot 650. De interesse om lid te worden is groot, er is een wachtlijst van meerdere honderden belangstellenden.