Project: Rugbyclub Eindhoven ziet lang gekoesterde wens in vervulling gaan!

categorie: Overige sporten

  • Sport Rugby
  • Aanleiding bouw Wens eigen clubhuis en niet meer voldoen oude "noodaccomodatieā€¯
  • Aantal leden circa 250 leden
  • Investeringssom 264.000 euro
  • Geleend bedrag 150.000 euro
  • Gemeente Eindhoven
  • Website https://www.rugbyclubeindhoven.nl/

Omschrijving

Rugby Club Eindhoven (RCE) is opgericht in 1929. Het is daarmee een van de oudste rugbyclubs van Nederland. De afgelopen 15 jaar is de club flink gegroeid. Vooral door een enorme toename van jeugdleden.
Door de groei en bijbehorende ambities is het bouwproject voor het nieuwe clubhuis ontstaan. RCE heeft in haar lange geschiedenis binnen Eindhoven meer dan 10 locaties gehad. Het werd hoog tijd om de lang gekoesterde wens van een eigen clubhuis met een echte rugbyuitstraling in te vullen!
RCE is een club die volledig draait op vrijwilligers en hun passie voor onze club. Ouders van jeugdleden en (oud)-spelers houden de club draaiende. Centraal staan de sportieve ambitie en vooral de gezelligheid van onze leden. Het nieuwe clubhuis draagt hier sterk aan bij. Het clubhuis heeft een professionele uitstraling, is van alle gemakken voorzien en heeft een erg mooie bar. Het is een huiskamer voor de hele club.
Om de bouw mogelijk te maken, zijn er tal van activiteiten georganiseerd om geld bij elkaar te krijgen. Omdat het niet haalbaar was om het gehele bedrag voor de bouw zelf bijeen te brengen, is er een hypotheek afgesloten. Door de garantstelling van SWS en gemeente Eindhoven heeft RCE onder gunstige voorwaarden het benodigde bedrag kunnen lenen.
Het clubhuis is niet alleen thuis voor RCE, maar ook studentenrugbyvereniging The Elephants en american football club The Raptors maken gebruik van het clubhuis.