Project: TV Didam groeit door komst padel en jeu-de-boules

categorie: Tennis

  • Sport Tennis / padel
  • Aanleiding bouw Uitbreiding sportaanbod
  • Aantal leden circa 320 leden
  • Investeringssom 125.000 euro
  • Geleend bedrag 100.000 euro
  • Gemeente Montferland
  • Website https://www.tvdidam.nl/

Omschrijving

Tennisvereniging Didam (TVD) is in 1970 opgericht en viert in 2020 dus haar 50-jarig jubileum. De vereniging kan terugkijken op een mooie historie. Om ook de toekomst van de club te garanderen, heeft TV Didam haar sportaanbod dit jaar uitgebreid met padel en jeu-de-boules.
Op de plek van gravelbaan 6 werden in september 2020 twee nieuwe padelbanen gerealiseerd. Naast de padelkooien zijn ook twee jeu-de-boulesbanen aangelegd. Bovendien krijgt het sportpark nog een tweede terras, waar het publiek straks van de padelwedstrijden kan genieten.
Padel is een combinatie van tennis en squash en wordt gespeeld in een kooi met glazen wanden, die kunnen worden gebruikt om de bal terug te spelen. De sport komt uit Mexico en is vooral in Argentinië en Spanje heel populair. In Spanje is het zelfs de grootste sport na voetbal. Maar ook in Nederland is padel de snelst groeiende racketsport.
De komst van de nieuwe racketsport lijkt ook in Didam al een groot succes. Ondanks alle coronabeperkingen, waar ook de tennisvereniging in 2020 mee te maken krijgt, meldden zich al ruim 125 sporters aan voor de introductiecursus. Deze bestaat uit vier padellessen, inclusief een padelracket, -hoes en -ballen. Inmiddels hebben zich ook tientallen mensen aangemeld als winterlid en heeft de vereniging haar doelstelling van minimaal 370 leden nu al ruim gehaald.
Daarmee heeft het ledental een vlucht genomen en ziet de toekomst van TV Didam er prima uit. “De uitbreiding van ons sportaanbod zorgt voor meer groei en reuring bij de vereniging”, ziet ook voorzitter Eric Jansen. “Met padel willen we vooral de jeugd en middengroep bereiken. Daarbij is jeu-de-boules een mooie aanvulling voor onze oudere doelgroep. Tot nu toe gaat het boven verwachting en zijn we zeer tevreden met de introductie van de nieuwe sporten.”