Project: Uitbreiding padelbanen én vervanging tennisbanen voor TV Heksenwiel

categorie: Duurzaam

  • Sport Tennis en Padel
  • Aanleiding bouw Modernisering en beleidsplan TV Heksenwiel
  • Aantal leden circa 750 leden
  • Investeringssom 800.000 euro
  • Geleend bedrag 240.000 euro
  • Gemeente Breda
  • Website https://www.tv-heksenwiel.nl/

Omschrijving

TV Heksenwiel is in 1993 opgericht. De vereniging wil dé Tennis en Padel vereniging zijn voor de wijk Haagse Beemden en omstreken in Breda.

Een vereniging waar het bedrijven van de competitiesport, maar ook recreatief tennis en padel hand in hand gaan, samen met een goed ontwikkeld sociaal verenigingsleven.

Een vereniging die voor een ieder in de omgeving toegankelijk is, ongeacht leeftijd, niveau of mogelijk fysieke beperking, maar die graag plezier wil hebben aan het bedrijven van tennis en/of padel.

De laatste jaren is er stevig geïnvesteerd in verduurzaming (o.m. Led verlichting voor alle banen en energieneutraal d.m.v. zonnepanelen) en de eerste 2 padelbanen.

Maar juist ook in bijvoorbeeld de jeugdontwikkeling (jeugdselectie programma met professionele ondersteuning), om hiermee een brede ledenbasis (jong-oud, competitief-recreatief) te krijgen en te behouden.

Dit naast de lopende initiatieven met betrekking tot
– Trainingsprogramma’s voor ieder niveau,
– De commissies die diverse competities organiseren, toernooien en andere speelvormen.
– En de introductieprogramma’s voor nieuwe leden (‘maak kennis met Tennis’ en ‘maak kennis met Padel’).

De meest recente investering is de aanleg van 2 extra padelbanen (waarmee het totaal op 4 komt) en het volledig vernieuwen van de 10 tennisbanen (smashclay) en de herinrichting van het park (groenvoorziening, toegang, hekwerk, bestrating, terras, e.d.) en sanitair (ook geschikt voor minder-validen).

De ondersteuning vanuit de SWS en de gemeente Breda hierbij zijn onlosmakelijk onderdeel geweest van het succesvol afronden van dit project.

De verduurzaming, de investeringen in het park, maar vooral de inspanningen om voor ieder lid sportief de juiste voorzieningen te kunnen bieden, hebben ervoor gezorgd dat de vereniging is doorgegroeid naar 750 leden (2021).

De inspanningen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat de vereniging financieel en sportief met veel vertrouwen kijkt naar en klaar is voor de toekomst, als moderne Tennis en Padelvereniging Heksenwiel.