Project: Unieke sporthal voor Waarland

categorie: Duurzaam

  • Sport Handbal, voetbal, (school)gym, turnen, dans, volleybal, badminton, seniorensporten
  • Aanleiding bouw Een volwaardige, duurzame sporthal voor het dorp
  • Aantal leden circa 500 gebruikers
  • Investeringssom 2.304.000 euro
  • Geleend bedrag 1.150.000 euro
  • Gemeente Schagen
  • Website https://www.sporthalwaarland.nl/

Omschrijving

Stichting Sportpodium Waarland is in 2017 opgericht met als doel om een volwaardig en duurzame, energie-neutrale sporthal te bouwen.
De sporthal moet voor leefbaarheid in het dorp zorgen, door sporten in de directe omgeving mogelijk te maken. Verder is verbinding tussen de generaties een doel: de sporthal is er voor jong én oud.
De hal is in 2020 gebouwd in plaats van een bestaande sportzaal, naast het Dorpshuis. De gebruikers van de nieuwe sporthal zijn zeer divers. Momenteel wordt de hal onder meer gebruikt voor handbal, zaalvoetbal, (school)gym, turnen, dansen, volleybal, badminton, en seniorensporten. Bij de hal is ook direct een sfeervolle sportkantine gebouwd.
De hal is verder volledig geluidsarm, waardoor ze ook geschikt is voor evenementen. De hal kan ook gehuurd worden door andere sport- en beweegaanbieders, zorg- en welzijnsaanbieders en/of particulieren.
Vanaf oktober beschikken we over een digitale spelletjesmuur, die het sporten en bewegen voor iedereen nog aantrekkelijker maakt.
De hal is gefinancierd met een bancaire lening, maar vooral ook door middel van eigen vermogen. Met acties in het eigen dorp, is door particulieren en ondernemingen een bedrag van meer dan een half miljoen euro opgebracht. Daarnaast hebben ruim 200 vrijwilligers geholpen met de bouw van de sporthal. Een ongekende prestatie van een relatief kleine gemeenschap als Waarland met 2.600 inwoners.